Iš tarptautinio konkurso parsivežta nominacija už geriausią komandinį darbą Iš tarptautinio konkurso parsivežta nominacija už geriausią komandinį darbą – Diktum Faktum – Kauno Kolegija

Iš tarptautinio konkurso parsivežta nominacija už geriausią komandinį darbą

Kovo 16–23 d. Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedros dėstytojos Žydronė Žarskienė ir dr. Jurgita Mikašauskaitė su studentų komanda dalyvavo Italijoje vykusiame šeštajame tarptautiniame gastronomijos konkurse “Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest Casargo 2019” ir laimėjo specialųjį apdovanojimą „Best work together team“.

Pasak C.F.P.A. (it. Centro di Formazione Professionale Alberghiero) profesinio mokymo centro direktoriaus Marco Cimino, šiemet įvykęs konkursas tiek dalyvių, tiek komandų skaičiumi buvo didžiausias, lyginant su ankstesniais metais. Šiemet konkurse dalyvavo 27 komandos iš skirtingų šalių.

Pasauliniu mastu pripažinti teisėjai, viešojo maitinimo srities profesionalai, dirbantys aukščiausios klasės restoranuose, priklausantys AMIRA ir MAITRE asociacijoms, vertino dalyvių pasiruošimą, komandoms dalino pastabas ir patarimus.

Konkurso metu buvo vertinami skirtingi aspektai: patiekalų paruošimui taikytos technikos, jų išvaizda, skonis, vynų derinimas, pateikimas, pristatymo originalumas, teisingas darbas virtuvėje ir restorane-bare. Atsižvelgta į Mise-en-place bei švaros aspektus, kartu įvertintas patiekalų sveikumas bei tvarumas. Dalyviai buvo skatinami ruošti patiekalus taip, kad po paruošimo būtų palikta kuo mažiau atliekų.

Šiemet Kauno kolegijos komandą sudarė Gastronomijos ir maitinimo organizavimo pirmojo kurso nuolatinių studijų studentai Ema Petuchovaitė ir Mantas Anza bei trečiojo kurso ištęstinių studijų studentai Nauris Laukaitis ir Darius Klimavičius. Viena iš dalyvių, Ema Petuchovaitė, pasakoja, kad iš konkurso visi komandos nariai grįžo kupini emocijų ir įspūdžių. „Labai džiaugiuosi dėl mūsų visų, nes tikrai pasiekėme labai daug. Vien galimybė būti kartu ir dalyvauti yra laimėjimas. Kadangi konkurse dalyvavome pirmą kartą, taurę parsivešime kitais metais“, – entuziazmo neslepia studentė ir priduria, kad tai buvo puiki proga pasisemti žinių, išbandyti savo jėgas, dirbi grupėje, užmegzti naujų pažinčių, tobulinti užsienio kalbos įgūdžius.

Dėstytoja dr. Jurgita Mikašauskaitė tvirtina, kad komanda ypač džiaugėsi apdovanojimu, labai jo tikėjosi ir buvo patenkinti įvertinimu. „Manau, kad tokie konkursai svarbūs ne tiek dėl užimtų vietų, kiek dėl gaunamų pamokų, žinių, patirties, kurios studentai pasisemia iš teisėjų, kitų komandų. Jie studijų metu įgytas žinias pritaiko praktiškai ir tada patys supranta, ką reikėtų tobulinti, atsiranda daugiau motyvacijos stengtis, tobulėti, mokytis“, – įgyta patirtimi džiaugiasi ir komandą giria dėstytoja.

Konkursas vyko visą savaitę, o tomis dienomis, kai dalyviai neruošė patiekalų, dalyvavo mokymuose. Vieną dieną Michelin restoranų šefai mokino dalyvius, kaip gaminti itališkus desertus su rikota ir supažindino su regioninio makaronų patiekalo „Pizzoccheri della Valtellina“ ruošimo subtilybėmis.

Paskutinę konkurso dieną vyko itališkų šokoladinių desertų mokymai bei itališkos maisto gaminimo laboratorijos šou, kurio metu buvo pristatyta technologija, kaip gliukozės sirupe reguliuojant temperatūrą teisingai pagaminti otą. Po pietų vyko mokymai, skirti baro-restorano personalui, kaip psichologiškai ir fiziškai pasirengti tinkamam restoranų lankytojų aptarnavimui.

Susitikimų su institucijos vadovais metu dėstytojos aptarė ir studentų bei dėstytojų mainų galimybes. Buvo užmegzti ryšiai su Italijos, Bulgarijos, Rumunijos, Rusijos, Estijos, Slovėnijos Portugalijos, Ukrainos šalių dalyviais ir diskutuota apie dėstytojų ir studentų mainų galimybes.

Jums taip pat patiks...