Bendradarbiaujant surengtos kūrybinės maisto dirbtuvės

Bendradarbiaujant surengtos kūrybinės maisto dirbtuvėsGegužės 26 dieną Kauno kolegijoje surengtos pirmosios kūrybinės maisto dirbtuvės, kurias organizavo Justino Vienožinskio menų fakulteto Dizaino katedra kartu su Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto Viešojo maitinimo katedra.

Viso proceso metu studentai dalyvavo įvairiose kūrybiniuose procesuose bei tyrinėjimuose, galėjo prisidėti ne tik gamindami maistą bet ir kartu ieškodami tinkamiausio, įdomiausio skonio, maisto konsistencijos, patiekimo būdo, o pasirodymo dieną paruošė reikiamus patiekalus.

Bendradarbiaujant surengtos kūrybinės maisto dirbtuvėsDirbtuvės organizuotos dalyvaujant projekte „Maisto teatras“ , kurį inicijavo Multikultūros kūrėjų asociacija „Agnus OK“. Kaip pasakoja organizatoriai, šiame projekte maistas tampa svarbiu istorijos pasakojimo įrankiu.Teatras vyksta netradicinėje erdvėje, kurio pasirodymų metu istorija pasakojimą ne tik per gyvą pasirodymą, vizualines bei garsines instaliacijas, bet ir maistą. Maistas tampa pagrindiniu istorijos pasakojimo šaltiniu, leidžiančiu žiūrovui paprasčiau įsitraukti į spektaklio veiksmą bei tapti ne tik jo stebėtojų bet Bendradarbiaujant surengtos kūrybinės maisto dirbtuvėsir dalyviu. Maisto teatro komandą sudaro režisierė, scenografė, objektų ir garso dizaineriai, maisto antropologė bei kitų sričių specialistai, kurie meninio-mokslinio tyrimo metu kuria spektaklį, išsiskiriantį savo forma ir aktualumu šių dienų žmogui.

Iš pradžių dirbtuvių dalyviai tyrinėjo Kauno Žaliakalnio turgų, jame parduodamas prekes, aplinką bei ten dirbančius žmones. Galutinėje dirbtuvių istorijoje kalbėta apie kintantį žmogaus santykį su maistu nuo jo gimimo iki pat jo mirties.

You may also like...