Kolegijos lektoriai savo žiniomis dalijosi su užsienio studentais - Diktum Faktum - Kauno Kolegija

Kolegijos lektoriai savo žiniomis dalijosi su užsienio studentais

Kauno kolegijos Verslo fakulteto bendruomenė svetingai sutiko net 54 studentus, atvykusius į aukštąją mokyklą pagal Erasmus+ programą, iš kurių net 23 studijuos Verslo fakultete. Įvadinės savaitės metu, kuri užsitęsė kiek ilgiau negu įprastai, studentams buvo pasiūlyta puokštė susitikimų, patyrusių lektorių paskaitų, ekskursijų ir pramogų.

Rudens semestrą Kauno kolegijoje praleis studentai net iš devynių valstybių: Belgijos, Bulgarijos, Gruzijos, Ispanijos, Latvijos, Portugalijos, Prancūzijos, Turkijos ir Vokietijos. Studijų kelionę Kauno kolegijoje studentai pradėjo lietuvių kalbos pamokomis – svečiai sužinojo pagrindines lietuviškas frazes ir dažniausiai vartojamus žodžius, kurių prireiks kasdieniame vietos gyvenime. Taip pat susipažino su Kauno širdimi – miesto centru, senamiesčiu – ir Trakais, kuriuose ragavo tradicinius patiekalus bei kibinus.

Pirmąją rugsėjo savaitę vyko intensyvūs susitikimai su fakultetų tarptautinės veiklos koordinatoriais. Verslo fakulteto dėstytoja, darnaus vystymosi konsultantė Audronė Alijošiūtė-Paulauskienė Kauno kolegijos svečiams skaitė pranešimą apie Lietuvos ateities perspektyvas, siekiant tvarumo, o dėstytojas Vilfredas Tchasse išsamiai papasakojo apie kultūrinius skirtumus Lietuvoje, kuriuos iliustravo studentus įtraukdamas į kūrybinį žaidimą. Lektorė Irena Klimavičienė užsienio studentams nušvietė Lietuvos Respublikos ekonominį ir socialinį gyvenimą, savo teiginius pagrįsdama spalvingais pavyzdžiais.

Užsienio studentų įvadinė savaitė buvo užbaigta itin gardžiai – Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedra kvietė į kūrybines dirbtuves “Icy Delights of Lithuania”. Lektorė dr. Ernesta Trečiokienė studentams pristatė visas būtinas ledų sudedamąsias dalis, išsamiai papasakojo apie jų gamybos procesą. Vieną iš didžiausių karštojo sezono malonumų – ledus – studentai kūrė nuo pat pradžių: išsirinko ingredientus, maišė, formavo ir, žinoma, ragavo. Trumpas pasakojimas apie ledų gamybą Lietuvoje bei praktinis įgytų žinių pritaikymas studentams suteikė galimybę geriau pažinti dar vieną – saldžią ir gaivią – Lietuvos tradiciją.

Jums taip pat patiks...