Naudingas patarimas: kaip išsirinkti kokybiškas dešreles? - Diktum Faktum - Kauno Kolegija

Naudingas patarimas: kaip išsirinkti kokybiškas dešreles?

https://pixabay.com fotografija


Studentų meniu dažnai pastebime dešreles. Jie jas mėgsta virti, kepti. O vasaros atostogų metu – gamtoje pasičirškinti ant laužo. Kaip išsirinkti kokybišką produktą užsukus į parduotuvę? Jums pataria Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto dėstytojas Tomas Brazauskas.

 

  1. Pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į dešrelių rūšį. Jos yra – aukščiausios, pirmos ir antros.
  2. Žinoma, geriausios yra aukščiausios rūšies. Jose daugiausia mėsos.
  3. Į pirmos ir antros rūšies dešreles leidžia dėti mėsos pakaitalus, taigi, mėsos kiekis bus mažesnis, tad gausime mažiau energijos, bus mažesnis sotumo jausmas.
  4. Nepamirškime ir apie maisto priedus, taip juokais vadinamus „E vitaminus“. Jie nebūtinai būna pažymėti „E“ raide! Gali būti sudėtyje parašytas pilnas priedo pavadinimas. Jeigu neatpažįstate sudedamosios dalies kaip maisto produkto, tikėtina, jog tai bus maisto priedas. Nebūtinai įdėtas maisto priedas reiškia, kad produktas yra „blogas“. Bet jų gausa nepatartina: jei dešrelėje yra 2–3 maisto priedai, tai nieko itin kenksmingo.
  5. Kita vertus, jeigu norime valgyti mėsą – tai perkame dešreles, pagamintas tik iš mėsos.
  6. Nepamirškite atkreipti dėmesį ir į produkto galiojimo datą.

Skanaus!

Jums taip pat patiks...