Naudingas patarimas smaližiams: kaip išsirinkti kokybišką glaistytą sūrelį? - Diktum Faktum - Kauno Kolegija

Naudingas patarimas smaližiams: kaip išsirinkti kokybišką glaistytą sūrelį?

Naudingas patarimas smaližiams: kaip išsirinkti kokybišką glaistytą sūrelį?Studentų gyvenimas įtemptas, greitas, linksmas, pilnas siurprizų ir nemigo naktų, tad daugelis mano, jog studentai valgo greitą ir nesveiką maistą. Tačiau vis daugiau jaunų žmonių renkasi ne tik sotų, bet ir sveiką, pilnavertį maistą. Vienas iš populiaresnių  ir patogesnių pieno produktų yra glaistyti sūreliai. Kaip išsirinkti kokybišką glaistytą sūrelį, Jums pataria Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto dėstytoja dr. Ernesta Trečiokienė.

1. Pirmiausiai reikia patikrinti galiojimo terminą. Kuo daugiau dienų likę iki termino pabaigos, tuo didesnė tikimybė suvalgyti šviežesnį sūrelį.

2. Reiktų įsiskaityti į produkto pavadinimą: ar tai varškės desertas, gaminys, ar varškės sūrelis. Tik glaistytų varškės sūrelių gamybai naudojama varškė, kurioje pieno riebalai nepakeisti augaliniais riebalais.

3. Toliau jau reiktų skaityti produkto sudėtį: kuo daugiau varškės masės (procentais), tuo daugiau baltymų. Baltymai reikalingi palaikyti energiją. Ypač jaunam žmogui.

4. Produkto sudėtyje reiktų atkreipti dėmesį, ar varškės masėje nurodytas sviestas, ar augaliniai riebalai, o dar prasčiau – jei hidrinti riebalai. Sūrelis geriausias, jei sudėtyje yra sviestas.

5. Dar vienas kokybiško sūrelio reikalavimas – glaistas. Jei jis pagamintas iš kakavos, kakavos riebalų ir sviesto, tai aukščiausia klasė! Svarbu vengti hidrintų riebalų (arba kuo mažiau jų).

6. Kokybiški glaistyti sūreliai – be konservantų.

Skanaus smaližiams!

Jums taip pat patiks...